Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Kennismaking met De Pinte  /  De Pinte in cijfers

De Pinte in cijfers

Sinds de fusie in 1977 vormen De Pinte en Zevergem samen het grondgebied van De Pinte. De huidige gemeente heeft een oppervlakte van 1 798 hectaren en telt 11 097 inwoners (op 1 januari 2024). Vanaf 1 januari 2025 zullen De Pinte en Nazareth één gemeente vormen. Je leest alles over de fusie via www.nazarethdepinte.be.

Lokale statistieken
Op de website statistiek Vlaanderen kunt u terecht voor een schat aan statistische informatie over de gemeenten en provincies. Van cijfers en statistieken over inwoners en ondernemingen tot reeksen over vrijwel alle beleidsdomeinen zoals wonen, ruimtelijke ordening, milieu, welzijn, cultuur … Via de interactieve applicaties kunt u de cijfers voor elk thema op verschillende manieren raadplegen en opvragen: per domein, gemeente, stad, provincie, voor verschillende gemeenten, steden en provincies samen, in een tijdreeks en/of in vergelijking met gemeenten, steden uit de regio, met een gelijkaardig profiel, uit eenzelfde zone …

Sociale planning: cijfers en kaartjes
Ben je op zoek naar cijfers, wil je weten wie over welke cijfers beschikt, of wil je een kaartje van Oost-Vlaanderen downloaden?
Het provinciale Steunpunt Sociale Planning verweeft een massa informatie.

U vindt er onder meer:
 
  • kengetallen (bevolkingsaantal, grijze druk, groene druk, beroepsbevolking ...)
  • gemeentefiches (onderwijs, wonen, tewerkstelling ...)
  • themafiches (woonfiches)
 
Via www.oostvlaanderen.incijfers.be biedt het Steunpunt Sociale Planning van de provincie Oost-Vlaanderen een digitaal instrument aan dat je in staat stelt om op een heel snelle manier relevante cijferreeksen te raadplegen over de bevolking, wonen, ouderen, zorg … Deze cijfers kan je niet alleen terugvinden op gemeenteniveau, maar ook voor de meeste reeksen op statistisch sectorniveau. Het instrument laat toe om in enkele muisklikken tabellen, grafieken en kaarten op te maken die je nadien gemakkelijk kunt exporteren en opslaan als word, excel, powerpoint … waar verdere bewerkingen mogelijk zijn.
 
Detailhandel
De provincie maakt jaarlijks een overzicht van de detailhandel in de Oost-Vlaamse gemeenten.
 
Naar de fiche voor De Pinte
 
 

Het klimaat in de gemeente De Pinte

HetKMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut) stelt op zijn website een set vanklimatologische statistieken gratis ter beschikking.

In een aantal overzichtelijke fiches wordt het klimaat (temperatuur, neerslag, wind en nog verschillende andere parameters) per gemeente  weergegeven. Voor de gemeente De Pinte.

Deze fiches kunnen altijd gedownload worden om een website of een voordracht te illustreren. Hiervoor kan je gebruik te maken van de originele pdf of door de inhoud te integreren. Het KMI vraagt alleen om de bron te vermelden. Je kan de fiches hier downloaden.

Voor meer informatie contacteer het KMI via  infometeo@meteo.be