Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Cultuur  /  Culturele activiteiten  /  Meanderfestival


Meander Festival

---
Het concert op zondag 15 mei 2022 in de bibliotheek van De Pinte in het kader van het Meander Festival is ondertussen uitverkocht. Er zijn dus geen tickets meer beschikbaar!
---
In 2022 gaat de eerste editie door van dit bovenlokaal muziekfestival in de gemeenten De Pinte, Nazareth en Sint-Martens-Latem. Meer info over de concerten in Nazareth en Sint-Martens-Latem kan u vinden op de website van Meander Festival. Het Meander Festival is een initiatief van de broers Florestan en Ludovic Bataillie. Twee muzikanten uit De Pinte die klassieke muziek voor jong en minder jong willen brengen in de regio. 

Op zondag 15 mei 2022 komt het Meander Festival om 11 uur langs in de bibliotheek van De Pinte. Eerst kan u genieten van een voorprogramma gebracht door twee jonge lokale muzikanten van Muziekschool De Pinte, namelijk Andreas Van Overbeke (piano) en Alexander Ingelbrecht (cello). 

Daarna brengt het Artaria Strijktrio een heerlijk aperitiefconcert met meesterwerken van Schubert én Beethoven. Trio Artaria is een strijktrio bestaande uit Sarah Bayens (viool), Maxime De Petter (altviool) en Karin Broeckhove (cello). Ze leerden elkaar kennen in sextet formatie op uitnodiging van Shirly Laub, Tony Nys en Karel Steylaerts, leden van Trio Fenix en docenten aan het Conservatorium van Brussel. Ze traden voor het eerst op tijdens de concertreeks L'instant Musicale in Eigenbrakel. Trio Artaria specialiseert zich momenteel aan het Orpheus Instituut in Gent. Ze worden gecoacht door Amy Norrington, Tony Nys, Paul De Clerck, Karel Steylaerts en Shirly Laub.

Achteraf kan u nog genieten van een drankje aangeboden door het gemeentebestuur. 

Tickets bedragen 12 euro en 8 euro (kortingstarief voor -26, +65 en mindervaliden). 

tickets


Meanderfestival
bataillie_webres-p25DT2
artaria-1-XPWE73