Zoeken

Home  /  Wonen  /  Milieu  /  Cambio

Cambio

Cambio autodelen in De Pinte

Autodelen is makkelijk, goed voor je portemonnee én voor het milieu!
Ook iets voor jou?
Begin mei 2016 ging cambio autodelen van start in onze gemeente. Cambio is een uitleensysteem dat ideaal is voor mensen die niet zo vaak de wagen nodig hebben.  

Op dit moment zijn er 3 cambio wagens op grondgebied De Pinte:

  • Aan het station
  • Aan het gemeentehuis (elektrische wagen - groter model)
  • Op het dorp in Zevergem

Cambio autodelen: dé oplossing voor wie weinig rijdtCambio autodelen

Cambio autodelen is een eenvoudige formule waarbij een aantal 'gedeelde' auto's op vaste ophaalpunten in de gemeente voor je ter beschikking staan. Tegen een vergoeding kun je die reserveren en vrij gebruiken. Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker ermee weg kan.
 
Met cambio heb je dus een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. Bovendien verlost cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuring … Cambio neemt alles voor haar rekening. En daar is ook je portefeuille bij gebaat.
 

Een eigen wagen kost geld ... ook als hij stilstaat!

Bij cambio betaal je enkel als je de wagen gebruikt, er zijn – op het bescheiden maandelijks abonnement na – geen vaste kosten. Dit maakt cambio financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt.
 
Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst. Zo kan wie slechts 7 000 km per jaar aflegt met de auto ongeveer 1 100 euro op jaarbasis uitsparen. Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3 500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2 100 euro  per jaar! Dit geldt natuurlijk ook voor de eventuele tweede of derde wagen in het gezin.

Benieuwd naar hoeveel jij zou kunnen besparen (op basis van het aantal km op de kilometerteller van jouw wagen)? Surf even naar www.cambio.be en maak de vergelijking.
 

Simpel als 1 2 3 Cambio-app

In drie eenvoudige stappen krijg je toegang tot het autodeelsysteem: inschrijven (eenmalig), reserveren en rijden.
  1. Inschrijven doe je via de website. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een persoonlijke pincode voor directe toegang tot de app.
  2. Reserveren doe je telefonisch, via de cambio App of via het internet, 24 uur op 24, zeven dagen op zeven. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek.
  3. Rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart of app. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats. Klaar voor de volgende gebruiker.

Wil je zelf eens met een deelwagen rijden of je eigen wagen delen?
Ga dan zeker eens een kijkje nemen op Autodelen.net. Meer info: https://www.autodelen.net/nl/

Recht op een premie?

De aanvrager kan een premie ontvangen van maximum 35 euro voor een terugbetaling van de instapkost of het jaarlijks lidgeld voor een autodeelsysteem.
Klik hier voor meer info

Interesse?  

Op www.cambio.be kan je alle verdere info vinden. Of bel cambio op 09 242 32 17 (van maandag tot vrijdag van 9 tot 17.30 uur).
 Cambio-gebruikers 


Bijkomende informatie

 Milieudienst De Pinte
 Koning Albertlaan 1, 9840 De Pinte
 tel. 09 280 80 24
milieudienst@depinte.be