Zoeken

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Jeugdactiviteiten  /  Buitenspeeldag

Buitenspeeldag


buitenspeeldag-header-UHzrx1

De Buitenspeeldag op woensdag 20 april 2022 is een initiatief van de Vlaamse Overheid, Nickelodeon, Ketnet, VTM Kzoom, Studio100 TV ... om kinderen en jongeren aan te zetten om meer buiten te spelen en te sporten.

Voor het eerst zal de Buitenspeeldag plaatsvinden in het nieuwe Speelbos dat officieel geopend wordt als Speelrijk. De kinderen kunnen er ravotten in de natuur van het Speelrijk. Bovendien worden er tal van activiteiten en workshops georganiseerd waaraan men gratis kan deelnemen.

Aan de ingang kan je een stempelkaart verkrijgen waarop alle activiteiten vermeld staan. Is jouw kaart volledig bestempeld? Geef ze af aan de ingang en misschien win je wel een leuke prijs!

Voorafgaand aan de Buitenspeeldag zal het nieuwe Multimovepad en het Speelbos Speelrijk officieel geopend worden. Het Multimovepad in het Parkbos is het eerste pad in Oost-Vlaanderen en start op de onthaalzone tegenover parking den Beer (kruispunt Polderdreef / N60), De Pinte.

Het bestaat uit natuurlijke hindernissen en houten constructies, waarlangs kinderen uitgedaagd worden om zich allerlei bewegingsvaardigheden eigen te maken. Het pad is bewegwijzerd en leidt naar een gebied van maar liefst 16 ha met speelgrachten, boomstammen, wilgentunnels… in het Speelrijk binnen het Parkbos. Kortom een optimale (natuur)beleving en kinderen die volop bewegen! Want bewegen is gezond … en al zeker in de natuur!

Het College van Burgemeester en Schepenen van De Pinte, het Agentschap voor Natuur en Bos en Sport Vlaanderen nodigen u met veel plezier uit op de officiële opening van het Multimovepad & Speelbos Speelrijk op woensdag 20 april om 13u.

Programma:

13.00 uur: Officiële opening van het Multimovepad met een welkomstwoord

13.20 uur: Toespraak Burgemeester, Kinderburgemeester en Gouverneur

                    Wandeling doorheen het Multimovepad richting het Speelbos

14.00 uur: Officiële opening van het Speelbos Speelrijk + startschot van de Buitenspeeldag

15.00 – 16.00 uur: Gratis koekje en drankje voor alle deelnemende kinderen

17.00 uur: einde van de BuitenspeeldagKlaar om buiten te spelen?!

Tot binnenkort!

-Bt8sN1


Fotoverslag vorige edities


IMG_4864 IMG_4896IMG_4854 IMG_4876 IMG_4883IMG_4858 IMG_4886IMG_4900
Organisatie: Jeugddienst en Sportdienst De Pinte


Jeugddienst
Polderbos 20
9840 De Pinte