Zoeken

Home  /  Leven  /  Welzijn  /  Stop Corona  /  Dienstverlening gemeente  /  Brief aan de inwoners

Brief aan de inwoners

Beste inwoner,

Sinds vrijdag 13 maart 2020 middernacht zijn er een aantal maatregelen van kracht in ons land. Uitzonderlijke maatregelen waarmee we de verspreiding van het coronavirus willen afremmen en de kwetsbaren in onze samenleving willen beschermen.

Dit lukt ons enkel als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom vragen we aan iedereen om de volgende afspraken na te leven:

1.     Besteed aandacht aan je persoonlijke hygiëne. Was regelmatig je handen. Geef geen handen of kussen. Raak jouw gezicht zo weinig mogelijk aan.

2.     Beperk het sociaal contact met anderen. Als het niet hoeft, blijf dan binnen. Zelfs ‘vrienden uitnodigen’ laten we beter even zo…

3.     Blijf thuis als je ziek bent, of als je je ziek voelt.

4.     Een mix van verschillende leeftijden moet absoluut worden vermeden. Als het mogelijk is, hou je kinderen thuis.

5.     Hou steeds voldoende afstand van elkaar in alle omstandigheden, ook in de winkel. Een afstand van 1,5 meter is het minimum.

6.     Alle winkels blijven open in de week. In het weekend blijven voedingszaken en apotheken open. Het is dus niet nodig om etenswaren of andere huishoudelijke producten in te slaan.

7.     Het kan verleidelijk zijn om de maatregelen te omzeilen, maar dit is een slecht idee. Op die manier speel je met andermans leven en breng je kwetsbare personen en de zorgsector in gevaar.

Kwetsbare personen, dit zijn onder andere personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen en personen met een verzwakt immuunsysteem (met chemo- of reumabehandeling, …), vragen we heel uitdrukkelijk om uiterst voorzichtig te zijn.

Het burgerinitiatief ‘De Pinte Helpt’ heeft een team van vrijwilligers klaarstaan om kwetsbare personen te helpen bij de aankoop van etenswaren, andere huishoudelijke producten en medicatie. Kom je liever zelf niet buiten en heb je hulp nodig? Neem dan contact op met ‘De Pinte Helpt’ via 0467 03 55 72 of www.depinte-helpt.be. ‘De Pinte Helpt’ zorgt ervoor dat de aangeboden hulp op een veilige manier verloopt. Zij helpen je graag verder!

Heb je nog vragen? Surf dan naar onze website www.depinte.be/stopcorona of bel naar de gemeentelijke infolijn op het nummer 09 280 98 58.

Laten we samen Corona stoppen! We rekenen op jullie!