Bibnieuws

Gedichtendag - Maud Vanhauwaert
Virtual Reality Workshops
Identiteitskaart als lenerskaart
 

Gedichtendag - Maud Vanhauwaert

   

Op de vooravond van Gedichtendag, de dag waarop ze feestelijk wordt aangesteld als stadsdichter van Antwerpen, zijn we trots dichter en poëzie-cabaretière Maud Vanhauwaert te gast te hebben in onze bib!

Sinds haar debuutbundel uit 2011 'Ik ben mogelijk' is haar carrière pijlsnel de hoogte in gegaan. In 2012 werd ze finalist van het Wereldkampioenschap Poetry Slam, in 2014 verscheen haar 2e bundel 'Wij zijn evenwijdig', die werd gelauwerd met de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninckwedstrijd voor het mooiste gedicht. In datzelfde jaar was ze ook nog 1 van de finalisten van het Leids Cabaret Festival. Ondertussen leverde ze allerhande bijdrages voor radio en tv en leerde het grote publiek haar kennen via haar poëtische bijdrages in 'Iedereen Beroemd'.

Op woensdagavond 24 januari 2018 om 20 uur komt ze vertellen over en voorlezen uit haar eigen werk.

Deelname is gratis, maar inschrijven is nodig.

 

 

 

Virtual Reality Workshops

 
 
 
 

De bib organiseert op zaterdag 24 februari 2 workshops rond Virtual reality:

Workshop 8 tot 12 jaar: 'Kriebelen en tekenen in een virtuele wereld' : 9u30 – 11 uur - VOLZET, inschrijven is enkel mogelijk op de wachtlijst!

We gaan aan de slag met virtual reality. Zonder verf of potlood maar met Tilt Brush spelen we ' het virtuele tekenspel'.
Een ware ontdekkingstocht. Als een echte avonturier doorploeg je kleur en lijn.
Wie durft de strijd aan in een virtuele wereld? En welk team zal overwinnen?

Workshop 13 tot 16 jaar: 'VR ART # de nieuwe wereld' : 11 – 12u30

We ervaren een nieuw medium. Virtual reality is big business en zal ons kijken veranderen. Je maakt kennis met deze nieuwe technologie.
Droom je al eens van een eigen avatar? In deze workshop wordt droom realiteit.
We treden een nieuwe grenzeloze wereld binnen waar de mogelijkheden ongezien zijn.

Deelname is gratis, maar inschrijven is nodig.Identiteitskaart als lenerskaart

 


 

Al wie beschikt over een elektronische identiteitskaart hoeft geen apart lenerspasje meer bij te houden. Voortaan kan je je eID als lenerskaart gebruiken. Jouw rijksregisternummer geldt dan als lenersnummer.

Nieuwe leners krijgen de keuze: het klassieke bibpasje of het gebruik van de eID als lenerspas. Ook bestaande leden van de bibliotheek kunnen hun elektronische identiteitskaart laten inlezen. Dit gebeurt kosteloos.

Kinderen of personen die nog niet in het bezit zijn van een eID krijgen een lenerskaart van de bibliotheek.

 
 

 

 Save
 
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren