Zoeken

Home  /  Wonen  /  Natuur  /  Bio-(groenten)pakketten

Bio-(groenten)pakketten

Bestel je bio-(groenten)pakketten

Vind je biologische, lokale en seizoensgebonden landbouw belangrijk? Vind je het belangrijk dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor z'n waar? Vind je het belangrijk dat er een mooi verhaal schuilt achter de groenten op je bord? Vind je het belangrijk gezond, vers en gevarieerd te eten? Word je al graag eens verrast met een tot nog toe onbekende groente? Dan zijn biopakketten misschien iets voor jou. Er zijn ondertussen al meerdere afhaalpunten in De Pinte. 
 

Groente- en fruitpakketten van de Kollebloem

De Kollebloem is een biologisch tuinbouwbedrijf gelegen in Sint-Lievens-Esse. Ze zetten vooral groentepakketten af. Daarnaast brengen ze hun producten naar buiten via hun hoevewinkel en hoevetoerisme. Hun groentepakketten zijn eerlijk en maken iedereen bewust van de band tussen voedsel, consumenten en boeren. Voor de boer leveren ze een eerlijke prijs op, zekerheid en contact met consumenten. Voor de consument leveren ze verse producten op, transparantie over hoe ze geteeld worden en een herontdekking van de landbouw. Voor de natuur zijn ze een zegen met duurzame teeltmethoden, weinig voedsel kilometers en bewustmaking rond duurzame voeding. Wekelijks bezorgt Kollebloem je kraak verse groenten, biodynamisch en met veel liefde geteeld. Ze hebben een 20-tal afhaalpunten in de regio, in De Pinte is dit in de Molenstraat 1 in Zevergem (iedere woensdag van 14 tot … uur) en in de Baron de Gieylaan 98 in De Pinte. 

Bij elk pakket krijg je een akkerweetje met nieuws van de akker en receptjes voorminder gekende groenten. Wil je meer dan groenten alleen? Ze bieden ook fruit, brood en aardappelen aan in pakketvorm.

Vragen? Mail naar pakketten@kollebloem.be of bel naar 054 34 36 82, www.kollebloem.be
 

Groente- en fruitpakketten van De Wassende Maan

De Wassende Maan is een biologische landbouwcoöperatieve uit Astene (Deinze). Je kan bij De Wassende Maan intekenen voor een wekelijks of tweewekelijks groente- en/of fruitabonnement. De inhoud is steeds gevarieerd, vers, biologisch, van lokale en seizoensgebonden teelt en sociaal verantwoord. Er zijn diverse pakketsoorten, gaande van mini tot grote groentepakketten, fruitpakketten en gemengde pakketten tot extraatjes en aardappelpakketten. In De Pinte kan je je pakket afhalen in Overmeers 7, dit op dinsdag tussen 14 en 18.30 uur.

Meer info over De Wassende Maan vind je op de website www.dewassendemaan.be, waar je ook kan inschrijven op een proefabonnement. Aarzel niet hen te contacteren indien je meer informatie wenst of vragen hebt. Dat kan via e-mail info@dewassendemaan.be of telefonisch (09 386 98 79).
 

Groente- en fruitpakketten van Ourobouros

Ourobouros is een biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf gelelgen in de Zwalmstreek. Naast de fijne biologische groenteteelt die ongeveer 1,5 ha omvat en waarbij er specifieke aandacht is voor oude rassen, is er nog 3,5 ha boomgaard waarvan een belangrijk gedeelte hoogstam is.

De flexibele groentemanden bevatten verse en gevarieerde seizoensgewassen van gecontroleerde biologische en/of biodynamische teelt en worden wekelijks op woensdag verdeeld in Zuid-Oost Vlaanderen. De manden zijn samengesteld uit zoveel mogelijk groenten van Ourobouros of de collega-bioboeren van De Vroente. Waar nodig wordt de mand aangevuld met producten van andere lokale telers. Hierbij kan de klant zijn groentemand bijsturen. Dit wil zeggen groenten/fruit toevoegen of schrappen. Deze formule is ideaal voor mensen met een eigen moestuin! Of voor wie met studenten zit en niet wekelijks een mandje wenst. In De Pinte kan je je pakket afhalen in de Polderdreef tussen 10u30 en 21u. 

Inschrijven voor een flexibele groente- of fruitmand kan op de website www.ourobouros.be. Je vindt er ook meer uitleg over hun werking, filosofie en lekkere recepten.