Bereikbaarheid

Heb je een dringende oproep? 
 
 
Maar je kan ons volgen en bereiken op heel wat andere manieren.
We hebben al heel wat informatiebronnen beschikbaar, op maat en tempo van elke inwoner...
 
Volg ons op de voet op twitter
Wil je dagelijks politienieuws uit de zone? Op elk uur van de dag? Volg dan onze twitter op twitter.com/PZScheldeLeie. Zowat dagelijks worden tweets verstuurd: snelheidscontroles, wegenwerken, acties, opsporingsberichten, preventietips,… Hoewel deze informatie ook via onze website en de lokale kranten verspreid wordt, kennen onze twitter-volgers de laatste nieuwtjes altijd een tikkeltje sneller…

Twitter is ook een snel en makkelijk kanaal voor onze inwoners om vragen te stellen of voorstellen te doen. Bovendien zorgen onze volgers voor zoveel paar extra ogen om mee uit te kijken naar verdachte situaties. Tot slot wordt twitter ook ingezet om voor, tijdens en na bepaalde evenementen - zoals de Superprestige Gavere - te communiceren met bezoekers en omwonenden. Let wel, twitter is niet geschikt voor dringende meldingen, daarvoor bel je altijd naar 101!

Volger worden op twitter is eenvoudig: surf naar www.scheldeleie.be, klik op 'volg ons…' in het twitter-venster (rechts op de pagina) en je bent meteen mee!

Het klikt met politie Schelde-Leie
Wil je weten wanneer jouw commissariaat open is? Wie je wijkagent is? Hoe je je tegen inbraken kan beveiligen? Dit en nog veel meer kan je allemaal terugvinden op www.scheldeleie.be. Onze website wordt verschillende keren per week aangevuld met de laatste nieuwtjes en tips, met info over controles, wegenwerken, acties,... Bovendien vind je er alle achtergrondinformatie over ons korps: wie werkt er, welke diensten we hebben, veelgestelde vragen, publicaties,... Een tip: volg je ons op twitter, dan wordt je automatisch verwittigd als er een nieuw artikel verschijnt op onze website.

Tot in de kleinste details
Elk jaar stelt politie Schelde-Leie haar jaarverslag op. Dit wordt in het voorjaar voorgelegd aan de politieraad en gepubliceerd op onze website. In dit jaarverslag vind je in detail alle cijfers terug van het voorbije jaar (de veiligheidsproblemen, waar en wanneer precies, de resultaten van acties en controles,...) en krijg je zicht op de plannen die eraan komen.

Volgend op het jaarverslag verschijnt onze Politie-Info. Hierin worden de belangrijkste punten verzameld voor onze inwoners. Politie-Info wordt elk jaar vóór de zomer gebust in de ganse zone.

In de pers
Tot slot bereiken allerlei nieuwtjes jou ook via de lokale kranten, de gemeentebladen, de websites van de gemeentes,... Wij sturen namelijk dagelijks een persbericht uit met de feiten die zich in onze zone voordoen, de acties en controles die we organiseren, preventietips, nieuwe plannen,...

Vraag het ons
Heb je – ondanks alle bovenstaande informatiebronnen – toch nog een vraag? Of heb je een tip, suggestie of opmerking over onze werking? Heb je een vraag over een bepaalde zaak? Of wil je één van onze collega’s bedanken?

Je kan altijd terecht op onze mailbox contact@pzschelde-leie.be. De mails die hier toekomen worden dagelijks opgevolgd en aan de juiste persoon of dienst bezorgd. Hou er wel rekening mee dat deze mailbox enkel tijdens de kantooruren wordt gelezen. Hoewel we ernaar streven om iedereen binnen de 48 uur te antwoorden, kan het dus enkele dagen duren voor er een reactie komt op jouw e-mail. Daarom is het niet aangewezen om dringende oproepen via deze weg door te geven, daarvoor bel je altijd 101!