Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Politie  /  Dringende politiehulp = bel 101!

Dringende politiehulp = bel 101!

Dringende hulp nodig? Iets verdacht? Bel onmiddellijk 101!
Ben je slachtoffer van een misdrijf? Heb je dringend politiehulp nodig? Bel 101 en we sturen een politieploeg ter plaatse om hulp te bieden. Hoe werkt het?
Wat gebeurt er als ik naar 101 bel?

Iets verdachts = bel 101!
Voel je aan dat er iets niet klopt? Zie je een auto die niet in jouw straat hoort te zijn? Aarzel nooit en bel onmiddellijk het noodnummer 101! Snel en zonder twijfel (beter een keer te veel, dan te weinig).
 
Een mailtje sturen, het commissariaat bellen, een bericht op Facebook plaatsen... allemaal goede bedoelingen van toegewijde inwoners. Maar daarmee kunnen wij bij de politie niet aan de slag. Want dan is de vogel al gaan vliegen. Enkel onze interventieploeg staat 24/24 en 7/7 paraat. En die bereik je nu eenmaal enkel via de 101-centrale.
 
Omdat de 101-noodcentrale rechtstreeks in contact staat met onze interventieploeg, is dit de enige en snelste manier om na te gaan wat er aan de hand is. Ter plaatse kan de politie aantal zaken controleren, zoals bv. of de verdachte persoon geseind staat, of de nummerplaat gelinkt is aan strafbare feiten ...
  
 
Met deze info help je de politie al een heel eind op weg:

verdacht