Zoeken

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  BE-Alert

BE-Alert

logo BE-AlertEen grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom
kan onze gemeente vanaf voortaan gebruik maken van BE-Alert*, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
* De gemeenteraad van De Pinte gaf zijn akkoord om in te tekenen op 28 augustus 2017.

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie.

Dankzij BE-Alert, kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand).

Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen.
Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in De Pinte en werkt in een andere stad of gemeente? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je bijvoorbeeld een dagje aan zee of in de Ardennen bent, of een uitstap maakt.

Inschrijven is volledig gratis.

Registreer je

Je kan je heel gemakkelijk registreren op www.be-alert.be.
Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Doe het vandaag nog!