Zoeken in De Pinte.be

Home  /  Vrije tijd  /  Jeugd  /  Speelpleinwerking Amigos

Speelpleinwerking Amigos

Aangepaste werking Zomer 2021Jaarlijks staat er een enthousiaste groep animatoren klaar om de Pintse kinderen en jongeren enkele fantastische vakantiedagen te bezorgen vol spel, sport, fantasie en avontuur.

Speelpleinwerking Amigos wil ALLE kinderen en jongeren de kans geven om een onvergetelijke vakantie te beleven. We willen dit doen door voor hen de meest optimale speelkansen te creëren. En met ALLE kinderen bedoelen we ook echt élk kind, dus ook kinderen met een beperking, maatschappelijk kwetsbare kinderen, meertalige kinderen … 

Meer dan ooit zijn onze animatoren klaar om werk te maken van een inclusief speelplein en om hun werking aan te passen aan de behoeften en mogelijkheden van elk kind.

Onze animatoren worden hierbij professioneel ondersteund door een medewerker van De Stroom vzw. De speelpleinwerking wordt georganiseerd door het lokaal bestuur De Pinte. 
De jeugddienst volgt de praktische aspecten op. 

Speelpleinwerking Amigos is er voor:
 • Kinderen vanaf drie jaar (effectieve geboortedatum) en zindelijk zijn tot en met kinderen van 12 jaar.
 • Alle kinderen die in De Pinte of Zevergem wonen (kinderen die niet tot deze categorie behoren, zijn ook welkom op het speelplein, maar betalen een dubbel tarief)
De tienerwerking van Amigos, PAARS, is er voor:
 • Jongeren van het eerste middelbaar tot en met de jongeren die in juni het derde middelbaar beëindigd hebben.
 • Zij kunnen elke dinsdag en donderdag (de hele dag) terecht op het speelplein. Coole activiteiten worden afgewisseld met crazy uitstapjes.
Check vooraf de tienerpagina van Paars op Facebook https://www.facebook.comienerwerkingPAARS  om te weten wat je moet meebrengen! Ook als je zelf geen Facebookaccount hebt! 

Amigos tijdens de zomervakantie:
  • van maandag 12 julitot en met vrijdag 16 juli 2021
  • van maandag 19 juli tot en met vrijdag 23 juli 2021 ( niet op woensdag 21 juli )
  • van maandag 26 juli tot en met vrijdag 30 juli 2021
  • van maandag 2 augustus tot en met vrijdag 6 augustus 2021
  • van maandag 9 augustus tot en met vrijdag 13 augustus 2021 
Tienerwerking PAARS tijdens de zomervakantie:
  • dinsdag 13 juli en donderdag 15 juli 2021
  • dinsdag 20 juli en donderdag 22 juli 2021
  • dinsdag 27 juli en donderdag 29 juli 2021
  • dinsdag 3 augustus en donderdag 5 augustus 2021
  • dinsdag 10 augustus en donderdag 12 augustus 2021
Tijdens de resterende weken kan uw kind deelnemen aan de activiteiten van de Sportdienst en de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees.
Tijdens de paasvakantie werken we opnieuw met verschillende bubbels die verspreid hun activiteiten hebben in de gebouwen van de Gemeentelijke basisschool (Polderbos 1) en het Ontmoetingscentrum Polderbos. Enkele dagen vóór de speelpleinweek zal u via mail de locatie ontvangen waar u uw kind(eren) kan brengen en afhalen. Bij aankomst zullen de kinderen onmiddellijk naar hun vaste bubbel gebracht worden, waarin zij de hele week zullen vertoeven.
Om de activiteiten vlot te laten verlopen, vragen we aan de ouders om hun kinderen op tijd naar Amigos te brengen en hen niet voortijdig af te halen.

Voor dringende zaken tijdens de vakantiewerking kunt u de animatoren telefonisch bereiken op het nummer 0476 82 83 61. 


Dagindeling
Een speelpleindag ziet er als volgt uit:
Start en einde van de activiteiten:
Van 9 tot 16.30 uur
Opvang:
Van 7.30 tot 9 uur (gratis)
Van 16.30 tot 18 uur (gratis)

Tarieven Amigos :
• inwoners: 32,5 euro per week (uitgezonderd week 2: 26 euro per week)
• niet-inwoners: 65 euro per week (uitgezonderd week 2: 52 euro per week)
• Indien u denk in aanmerking te komen voor het sociaal tarief (50% korting), doet u een aanvraag via uw gezinsaccount in TicketGang. Het Sociaal huis zal dan nagaan of u hiervoor in aanmerking komt.
Tarieven tienerwerking PAARS tijdens de paasvakantie:
• inwoners: 13 euro per week
• niet-inwoners: 26 euro per week
Betalen de dag zelf aan de kassa is niet meer mogelijk! 
Eén drankje in de voormiddag en één koekje in de namiddag (of andersom) zijn inbegrepen in de prijs. Net als de verzekering.
Inschrijvingen dienen vooraf en online te gebeuren via depinte.ticketgang.eu.

Om online in te schrijven moet u zich eerst eenmalig online registreren, door een gezinsaccount aan te maken.

Gewijzigde inschrijvingsprocedure zomer 2021
Net als vorige zomer kan er enkel per week ingeschreven (en betaald) worden. Het is dus niet mogelijk om maar één of twee dagen per week te komen. Ook "s middags naar huis gaan om te eten en terug te komen, is nog altijd niet mogelijk. Deze werkwijze biedt ons de mogelijkheid om de hele week dezelfde kinderen en animatoren in één bubbel op te vangen en dus de mogelijke risico's te beperken.
Zomervakantie: inschrijven vanaf maandag 3 mei 2021
Wees er snel bij, want het aantal kinderen per bubbel is beperkt!

U drukt uw inschrijvingsbewijs met de barcode af en brengt die telkens mee zodat we die bij het brengen en afhalen kunnen scannen. 

Geen mogelijkheid om online gezinsaccount aan te maken of in te schrijven?

Ouders die niet over de mogelijkheid beschikken om vooraf online een gezinsaccount aan te maken of in te schrijven kunnen hiervoor langskomen in het OCP. Wij helpen u dan graag verder om samen een account aan te maken.

Sociaal tarief
Indien u denkt in aanmerking te komen voor het sociaal tarief (50 % korting) doet u hiervoor een aanvraag via TicketGang. Uw aanvraag wordt dan onderzocht door het Sociaal huis (Pintestraat 69, tel. 09 280 93 03) en bij akkoord aangeduid op uw gezinsaccount in TicketGang. Hou er rekening mee dat dit onderzoek enige tijd kan duren en dat tot aan de goedkeuring het sociaal tarief niet kan worden aangerekend. Vraag het sociaal tarief dus tijdig aan.
Het sociaal tarief moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden.

Download hier de handleiding "Inschrijven en betalen met TicketGang"


U dient de medische fiche niet langer op papier in te vullen en af te geven op de dienst Vrije Tijd of aan de animatoren van het Speelplein. Vanaf nu worden alle nodige gegevens gevraagd via de gezinsaccount. Deze informatie is voor ons heel belangrijk, gelieve dus even de tijd te nemen om alles correct in te vullen.
Ouders die al een gezinsaccount hebben, zullen zien dat een aantal nieuwe vragen werden toegevoegd. Mogen wij dan ook vragen om de bestaande gezinsaccount zeker aan te vullen en eventuele wijzigingen ook door te geven.
De medische informatie is vertrouwelijk en u bent als ouder verantwoordelijk voor het updaten van de informatie. 
Informatie
Indien u nog meer informatie wenst of vragen hebt, kunt u altijd contact opnemen met de gemeentelijke jeugddienst:

Ontmoetingscentrum Polderbos (OCP)
Polderbos 20 
9840 De Pinte 
tel. 09 280 98 51 
e-mail: jeugd@depinte.be


Jeugddienst
Polderbos 20
9840 De Pinte