Bibnieuws

Wim Lybaert

Een terugblik

Wim Lybaert
 

Vertelkaravaan

De Zovla-bibliotheken organiseren dit voorjaar een echte Vertelkaravaan. Brigitte Minne, Hilde Rogge en Rein De Vos trekken met hun voorstellingen de bibliotheken rond ter vermaak van klein en kleiner. Ook in De Pinte houden ze halt.
 
Jeugdauteur Brigitte Minne trakteerde op 22 april alle kindjes tussen 4 en 7 jaar op keitoffe verhalen.
Brigitte Minne 22/4
 
Hilde Rogge klopt bij de ZOVLA-bibliotheken aan om alle kinderen vanaf 8 jaar mee te nemen in nooit eerder gehoorde verhalen rond het thema M/V/X.
Muzikant Rein De Vos begeleidt haar op zijn accordeon. Deze voorstelling is gratis, maar inschrijven is verplicht. Het inschrijvingsformulier vind je hier.
Afspraak op 6 mei om 14 uur!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koen Schoors - nieuwe datum

 

‘Wat is er in vredesnaam aan de hand?’ Die vraag ligt de laatste tijd meer en meer op ieders lippen. Het Europese verhaal met de Brexit; de verkiezing van Trump; de situatie in en met Rusland.. Professor economie Koen Schoors zet voor ons één en ander op een rijtje. Inschrijven kan hier.

OPGELET! Deze lezing kreeg een nieuwe datum! We verwachten jullie op vrijdag 2 juni om 20 uur!

 
 

 
Heb jij jezelf al eens ‘gegoogled’? En? Geschrokken van het resultaat?
We laten allemaal sporen achter op het internet. Wie ziet nu precies de berichten, foto’s en video’s die je online zet op Facebook, Twitter en Pinterest? Welke persoonlijke gegevens krijgen de makers van (Facebook-)apps te zien als je een spelletje speelt? En waarom tonen die online advertenties vaak producten die ik net nodig heb, of waar ik net naar gezocht heb?
 
Tijdens deze infosessie gaan we dieper in op onze online privacy, en leren we hoe we bewuster kunnen omgaan met sociale media, reclame en apps. We bekijken de voornaamste sociale netwerken, waaronder Facebook, en leren hoe we zelf onze privacy-opties kunnen beheren. En we krijgen heel wat tips om veiliger om te gaan met sociale media. Deskundige Ilse Depré zet ons op weg.
 
Woensdag 28 juni, 19 uur, de bib.
 
Deze activiteit is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk. Dat kan hier.
 
 
 
 

 
 
Save
 
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren