Bibnieuws

De schat van Vlieg
Zomerse Fotowedstrijd
Digitale fundels
Leesterras
Identiteitskaart als lenerskaart
Peter Verhelst
 


De schat van Vlieg

 

 

Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen tijdens de zomermaanden opnieuw op zoek gaan naar De Schat van Vlieg in de bibliotheek.

Met het thema ‘Ruik jij wat ik ruik’ kunnen de kinderen a.d.h.v. een aantal vraagjes de schatkist terugvinden, waarin een geurpakje zit met allerlei opdrachtjes. Bovendien krijgen de eerste twintig deelnemers een geurhanger in de vorm van een Vlieg met een heerlijk geurtje !

 

Zomerse Fotowedstrijd

 
 
 

 
De vakantie is aangebroken... Digitale prentenboeken zijn het perfecte leesvoer voor kinderen op vakantie.
Op reis en onderweg zijn de digitale prentenboeken een geweldige activiteit voor kinderen. Ouders kunnen de applicatie downloaden en hebben recht op zeven gratis boekjes. Wanneer het boekje gedownload is, kunnen kinderen het boekje ook offline beleven: lezen, educatieve spelletjes spelen, oefeningen oplossen en filmpjes bekijken.
Hoe leen ik zo'n fundel?
 

Leesterras

 
 

Een bruin kleurtje krijgen terwijl u de laatste nieuwe Aspe nagelbijtend verslindt, het kan sinds kort op ons spiksplinternieuw leesterras.
Ook voor wie gewoon een babbeltje wil slaan een leuk alternatief.

Steeds welkom tijdens de openingsuren van de bib, van zodra het (Belgische) weer het toelaat!

 

Identiteitskaart als lenerskaart

 


 

Al wie beschikt over een elektronische identiteitskaart hoeft voortaan geen apart lenerspasje meer bij te houden. Voortaan kan je je eID als lenerskaart gebruiken. Jouw rijksregisternummer geldt dan als lenersnummer.

Nieuwe leners krijgen de keuze: het klassieke bibpasje of het gebruik van de eID als lenerspas. Ook bestaande leden van de bibliotheek kunnen hun elektronische identiteitskaart laten inlezen. Dit gebeurt kosteloos.

Kinderen of personen die nog niet in het bezit zijn van een eID krijgen een lenerskaart van de bibliotheek.

 

Lezing Peter Verhelst

copyright Chris Ward

 

Peter Verhelst, Vlaams schrijver, dichter en theatermaker brak in 2000 door met zijn boek 'Tongkat'. Sindsdien sleepte hij verschillende belangrijke literaire prijzen in de wacht zoals De Gouden Uil en de Herman De Coninckprijs.

Op vrijdag 13 oktober is hij te gast in de bibliotheek. We starten om 20 uur, de toegang is gratis, maar inschrijven is nodig.

 

 

 Save
 
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren