Bibnieuws

 

 

Terugblik op Valentijn in de bib

 

Bibdate

 
 
 

Blind date met een boek

 
 

Vertelkaravaan

De Zovla-bibliotheken organiseren dit voorjaar een echte Vertelkaravaan. Brigitte Minne, Hilde Rogge en Rein De Vos trekken met hun voorstellingen de bibliotheken rond ter vermaak van klein en kleiner. Ook in De Pinte houden ze halt.
 
Jeugdauteur Brigitte Minne trakteert alle kindjes tussen 4 en 7 jaar op keitoffe verhalen. Zij brengt hiervoor Rosalie en Prinses Pompelien mee in haar oude, sterke koffer. Ook vertelt zij leuke anekdotes uit haar eigen leven, afgewisseld met gekke klap- en stapspelletjes.
Allen welkom zaterdag 22 april om 14 uur!
 
 
  
 
Hilde Rogge klopt bij de ZOVLA-bibliotheken aan om alle kinderen vanaf 8 jaar mee te nemen in nooit eerder gehoorde verhalen rond het thema M/V/X.
Muzikant Rein De Vos begeleidt haar op zijn accordeon.
Afspraak op 6 mei om 14 uur!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Workshop stop-motion filmpjes maken

 
Bij een stop-motion film worden verschillende foto’s gemaakt, die vervolgens achter elkaar worden afgespeeld zodat je een echt animatiefilmpje krijgt. Denk bijvoorbeeld aan Anomalisa, The Boxtrolls, Shaun het schaap, Frankenweenie, Wallace and Grommit, …

Wist je dat je hiervoor ook met je tablet of smartphone aan de slag kan? We leren het je graag in deze workshop. Met behulp van gratis apps helpen we je om je zotste ideeën te verfilmen. Heb je het onder de knie, dan kun je het hierna zelf ook altijd en overal doen.

Proberen? Kom dan op zaterdag 6 mei naar de bib. Van half 10 tot half 1 leren we je de knepen van de kunst.

Voor jongeren van 10 tot 14 jaar.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is nodig via 09/282.25.32  of bibliotheek@depinte.be

Een samenwerking tussen de Bibliotheek en de Jeugddienst, uitgewerkt door Mediaraven.

 

Koen Schoors

 

‘Wat is er in vredesnaam aan de hand?’ Die vraag ligt de laatste tijd meer en meer op ieders lippen. Het Europese verhaal met de Brexit; de verkiezing van Trump; de situatie in en met Rusland.. Professor economie Koen Schoors zet voor ons één en ander op een rijtje.

Vrijdag 5 mei, 20 uur, de bib.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is nodig. Klik hier voor het inschrijfformulier.

 


 

Doet die eerste snuif lentelucht jou ook zo verlangen naar buiten? Hoog tijd om eindelijk werk te maken van dat langgekoesterde plan om eigen groentjes te gaan telen. Gepassioneerd moestuinierder Wim Lybaert ("Het Goeie leven”, "De moestuin volgens Wim”, "1000 zonnen”) doet je goesting krijgen om eraan te beginnen. Aan de hand van foto’s en filmpjes duikt hij de moestuin in, trekt over de streep wie met koudwatervrees zit, geeft onderweg nog wat tips en’ truken van de foor’ mee, doet je watertanden bij een paar favoriete receptjes, en laat je vooral meegenieten van het plezier te doen groeien en bloeien. Heb je daarna nog vragen, shoot! U weze gewaarschuwd, Wim’s enthousiasme is uiterst besmettelijk!

Vrijdag 31 maart, 20 uur, de bib. Helaas, deze lezing is volledig VOLZET. Wegens grote interesse werkten we met een wachtlijst, maar ook die is ondertussen ellenlang en hebben we afgesloten.

Een tip voor de pechvogels: op 27 april geeft Wim een lezing bij onze collega's van de bib van Deinze.


 
 
 
 

 
 
Save
 
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren