Bibnieuws

Shoppen en bankieren op het internet
Coderdojo
Identiteitskaart als lenerskaart
 
 
 

Shoppen en bankieren op het internet

 

De voorbije jaren werd winkelen en bankieren op internet  populairder dan ooit tevoren.  Ondertussen is zowat alles via het internet te koop en hoef je amper je huis nog uit voor bankzaken of shopping.  Niettemin merken we bij veel mensen  nog een grote terughoudendheid.  In deze workshop leggen we alles uit over de diverse online betaalmethodes en gaan we ook dieper in op de veiligheidsmaatregelen en waar je op moet letten om misbruik te voorkomen. Daarnaast bekijken we hoe je dagdagelijkse banktransacties via het internet kan doen.  Tenslotte gaan we ook nog een rondje ‘window(s)-shoppen’ en leren we hoe het winkelproces van de eerste klik tot levering bij de meeste webwinkels precies verloopt.

Deelnemen aan deze workshop is gratis, enige ervaring met basisnavigatie op het internet is een plus. Er is een maximum van 20 deelnemers, snel inschrijven is dus de boodschap!

Woensdag 8 november, 20 uur, bib.

 

Coderdojo

 

CoderDojo is een beweging die kinderen en jongeren tussen 7 en 18 jaar wil leren programmeren. Hou jij van computers, games en zelf (leren) programmeren? Dan is de CoderDojo  helemaal iets voor jou! Twee maal per maand leren de coaches je tijdens de workshops op zaterdagvoormiddag op een speelse en ongedwongen manier programmeren. En dat volledig gratis!
Interesse ? Volg dan eens een Coderdojo mee in de bibliotheek (Baron de Gieylaan 27) op zaterdag 25 november van 9u30 tot 12u. Breng wel je eigen laptop mee, dan kan je meteen aan de slag!
Inschrijven doe je via www.coderdojobelgium.be
Heb je daarna de smaak te pakken dan kan je terecht bij Coderdojo Club De Pinte in Erasmus Atheneum.


Identiteitskaart als lenerskaart

 


 

Al wie beschikt over een elektronische identiteitskaart hoeft voortaan geen apart lenerspasje meer bij te houden. Voortaan kan je je eID als lenerskaart gebruiken. Jouw rijksregisternummer geldt dan als lenersnummer.

Nieuwe leners krijgen de keuze: het klassieke bibpasje of het gebruik van de eID als lenerspas. Ook bestaande leden van de bibliotheek kunnen hun elektronische identiteitskaart laten inlezen. Dit gebeurt kosteloos.

Kinderen of personen die nog niet in het bezit zijn van een eID krijgen een lenerskaart van de bibliotheek.

 
 

 

 Save
 
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren